سلام خدمت همه کاربران گرامی وردپرس پلاس
این روز ها در کنار شبکه های اجتماعی که امکانات خوبی را در اختیار ما قرار میدهند تا محتوای مورد نظر خود را انتشار دهیم. شبکه یا اجتماعی بزرگ مثل فیسبوک، یا همین کلوب ایرانی خودمون، میتوانند بستری را در اختیار ما قرار دهند که آنچه میخواهیم را نشر دهیم.
از طرف دیگر سرویس های وبلاگ دهی در ایران مشغول به فعالیت هستند که میتوانند یک وبسایت کوچک در اختیار ما قرار دهند که براحتی میتوانیم مطالب خود را در آن انتشار داده و از آن استفاده کنیم با کاربران در ارتباط باشیم و هر آنچه که لازم است را تجربه کرده و در اختیار دیگران قرار دهیم.
اما جدیدا همه تمایل دارند یک وبسایت داشته باشند.
اصلا وبسایت یا وبلاگ اینها چه معنی دارند،
اول وبلاگ
وبلاگ از وب یا شبکه + لاگ یا گزارش تشکیل یافته است، اما این معنی ندارد!
البته میتونیم اینطور معنی کنیم که وبلاگ میتواند شبکه ای باشد که در آن
وقایعی را نگارش میکنیم. اخیرا در فارسی عزیز، از آن با نام وب نوشت یا
تارنوشت و همچنین تارنگاری یاد میشود.
وبسایت چیست؟
وب یا شبکه + سایت یا مکان تشکیل شده است. پس وبسایت به معنی مکانی در شبکه است. همین معنی درست است چرا که وبسایت میتواند زمین بزرگی برای زراعت تفکر شما در دنیای پهناور و متحرک اینترنت باشد که گاهی آفتاب گیر و گاهی ابری و گاهی طوفانی است. اخیرا در فارسی عزیز، از آن با نام تارنما، تارنوشت یا تارگاه یاد میشود.
وبسایت از چه چیزی تشکیل شده است؟
وبسایت یک نام فارسی دارد. مثلا وبسایت وردپرس پلاس. این همان نام فروشگاه شما یا مغازه شما در بین مغازه داران یک خیابان است. مثلا (:
اما چطور وبسایت شما را به طرز خاصی در بین مغازه داران دیگر پیدا کرده و به نخوی شما را از دیگران تمیز و تشخیص دهند. اینجاست که شما به آدرسی مخصوص نیاز پیدا میکنید که حکم همین آدرس و کد پستی مغازه یا فروشگاه شما را دارد، اما شیوه ی دیگر آن در اینترنت برای وبسایت شما، دامین، دومین، دامنه یا آدرس اینترنتی تلقی میشود. همانگونه که کد پستی فروشگاه شما و فروشگاه یکی از آشنایانتان متفاوت است آدرس اینترنتی وبسایت شما هم باید مخصوص بوده و قبلا کسی از آن استفاده نکرده باشد.
شهر رو به رو را تصور کنید، در این شهر بزرگ، برای اینکه از دیگران متمایز باشید، باید یک نام و نشان منحصر بفرد داشته باشید.
اما تفاوت جذاب آدرس اینترنتی با کد پستی اینست که شما با میل خود آدرس اینترنتی وبسایت خود را تعیین میکنید. مثلا ما وردپرس پلاس را به این شیوه قرار داده ایم.
Wpplus.ir
اما ظرفیت فروشگاه:
یک فروشگاه بزرگ، اول یک ورودی دارد. یعنی یک دروازه و راه رو داشته که مردم از آن وارد میشوند سپس غرفه هایی دارد که محصولات را در آن نگه داری میکند. این تقریبا یک شبه سازی از چیزی بنامم هاست برای وبسایت است. هاست محلی است که محتویات و هر آنچه که در وبسایت شما است را در خود نگه داشته و از طریق وبسایت شما کاربران، آنگونه که شما تعیین کرده اید به آن دسترس دارند.
استفاده از وبسایت برای مدیریت
مدیریت چگونه میتواند هر آنچه که را میخواهد در وبسایت قرار دهد؟ حتی اگر کدنویسی بلد نباشد میتواند وبسایت راه اندازی کند و محتوای آن را کنترل کند؟
بگذارید داستان را اینطوری شروع کنیم. مت مولنوگ توی اتاقش داشت فکر میکرد که چیکار کند که خلاقت به حساب بیاید؟ اومد یه برنامه نوشت و گفت که با این برنامه میتونید وبلاگی که دارید رو بهتر از قبل مدیریت کنید! مردم هم به حرفش اعتماد کردن و از اون برنامه استفاده کردن، سپس عده زیادی دور مت جمع شدن و گفتن برنامه رو جهانی کنیم و اسمش رو بذاریم (حرف نویس) و اون رو متن باز کنیم ک بتونیم حمایت هایی از اطارف دریافت کنیم. سپس این تیم بیشتر تلاش کردند و هم اکنون ۶۱ درصد از وبسایت های دنیا از این برنامه استفاده میکنند. البته به لاتین بهش میگن وردپرس. بله وردپرس
شاید وردپرس رو شنیده باشید اما اینکه وردپرس چی هست رو در ادامه حتما کامل توضیح میدیم.
چرا وبسایت؟
شاید کاربران نیازی بیشتر از داشتن یک صفحه دارند که بخواهند محتواشان را در آن راه اندازی کنند یا شاید تمایل داشته باشند در صورت امکان یک مجله خبری داشته باشند یا پرتالی برای بچه های دانشگاه بسازند یا اینکه بخواهند از اینترنت کسب در آمد کنند البته داشتن وبسایت برای درآمد خود در حوزه کسب در آمد از اینترنت دسته بندی میشود و یک زیرمجموعه به حساب می آید.
تاوت یک وبلاگ با وبسایت یا یک وبسایت با دیگر سرویس های سایت نمایی که شرکت ها عرضه میکنند چیست؟
مشخص است وبسایت مال شماست، چه چیزی را در دسترس قرار دهید، ویدیو باشد یا مجموعه ویدیو، تصویر شخصی باشد یا گالری فوتوگرافی ها و آلبوم ها، خاطرات روزانه باشد یا اینکه میخواهید فقط پایگاهی را فقط برای فامیل یا دوستان داشته باشید. اما وبلاگ فقط مطلب میتوانید داشته باشید باید تصاویر را در جای دیگر قرار داده و پیوند آن را در وبلاگ درج کنید و همینطور در باره ی دیگر رسانه های سمعی و بصری مانند موسیقی و ویدیو.
اما وبسایت داشتن نیاز به دانش بسیار پیچیده و عجیب غریب کدها و زبان های برنامه نویسی دارد.
این یک باور غلط است، کد نویسی امروزه به تخصص افراد و شرکت هایی تبدیل شده که فقط در عرصه محصولات رده بالای بسیار تخصصی و پیچیده و رقابتی ممشغول به کار هستند و در ضمن اگر زبان کدنویسی سخت بود بیشتر کسانی که را که در دور و بر خود میبینیم شاید اصلن از کدها فراری بوده اند اما با آن زندگی میکنند.
اما چطور است که برنامه نویس ها جمع شده اند و با کدنویسی برنامه ای را ساخته اند که به ما کمک میکند بدون اینکه کد بنویسیم از کدها استفاده کنیم و یک وبسایت بسازیم.
همونطور که خوندید مت این فکر رو در ذهنش راه انداخت و شما هیمن الان که این نویسه را مطالعه مینمائید از به لطف مت و دیگران بسیار، وردپرس وبسایت ما را پشتیبانی میکند.
وردپرس برای این در دنیا معروف شد چون به سادگی میشد کنترلش کرد. اما این قسمت مهمشه بلکه وردپرس از تلفظ اسمش گرفته تا بقیه مخلفاتش همیشه سادگی و آسانی را در اصل کار خود داشته و دارد.
شما با تهیه ی یک هاست یا همان متراژ فروشگاه خود و انتخاب یک کد پستی یا آدرس اینترنتی مناسب و و نصب وردپرس روی هاست، متیوانید در عرض ۵ دقیقه وبسایت خود را راه اندازی کنید.
وردپرس چند بخش دارد یکی قالب های وردپرس است. قالب های وبسایت وردپرس همان هناصر بصری بکار رفته در تکمیل و ساخت ظاهر یک وبسایت است که شما به وسیله رابط کاربری اون، متیونید محتوای مورد نظر خود را از وبسایت بگیرید. وردپرس بخش دیگری هم دارد شما آن را ر هاست خود نصب کرده و زیربنای وبسایت خود را با آن کنترل میکنید.
خب، وردپرس هم قالب دارد هم فایل های سیستمی، البته این ته ماجرا نست بلکه وردپرس میتواند قطعات یدکی بیشتری را برای کارکرد بهتر در مزرعه به خود الصاق کند و این الصاقات را بپذرید. به این یدک هایی که برای وردپرس توسعه داده شده اند تا بعضی کارها را به عهده بگیرند افزونه یا پلاگین میگویند. همانند افزونه های فایر فاکس، وردپرس هم افزونه داشته و میتواند کارها و امورات پیشرفته تری را برای انجام به عهده بگیرد.
امیدواریم تا اینجا با وبلاگ، وبسایت، مدیریت محتوای وردپرس و سادگی آن آشنا شده باشید.
وردپرس همیشه به ۵ دقیقه ای بودن خود مشهور بوده است